Neno Marković komentarisao rat u Ukrajini: "Kreće propaganda... Zvuči poznato"

Podržao Ukrajince

Neno Marković komentarisao rat u Ukrajini: "Kreće propaganda... Zvuči poznato"

E. Škorić

Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković oglasio se na Twitteru nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Bivši reprezentativac i kapiten Bosne i Hercegovine, danas proslavljeni trener je poput mnogih zabrinut zbo svega što se dešava u Ukrajini i jedan je od onih koji su stali uz Ukrajinu i podržali ih makar kroz objavu na društvenim mrežama.

"Znači kreće propaganda kako se Ukrajinci samogranatiraju, iza toga kreće logor za Ruse u Kijevu i bacanje Ruske djece lavovima u Zološkom vrtu. Zvuči poznato. Stay strong", napisao je Marković uz priložen tekst s nazivom "Ruska vojska tvrdi da nije gađala stambenu zgradu u Kijevu".

Rusko ministarstvo odbrane je, naime, objavilo da je lansiralo rakete tokom noći, ali da nije gađalo stanovnike, odnosno stambenu zgradu u Kijevu.

Stambena zgrada pogođena je raketom, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko naveo je kako još nema informacija o povrijeđenim.

Neno Marković, kao i mnogi Bosanci i Hercegovci, suosjećaju se s Ukrajincima jer su mnogi doživjeli sličnu sudbinu krvavih 1990-ih godina.

Top Komentari

vence
Ljudina!!
10 0
King_Kenny
...Neno Markovic,legenda BH kosarke...kad se samo sjetim onog trpanja Hrvata u Skenderiji,prva kosarkaska tekma reprezentacije na koju sam otisao.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi