Neshvatljiv pad Barcelone i poraz u Madridu
Foto: EPA

ACB liga, 5. kolo

Neshvatljiv pad Barcelone i poraz u Madridu

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone poraženi su u 5. kolu ACB lige od Estudiantesa u Madridu rezultatom 80:70.

Prvi poraz u sezoni Blaugrana je doživjela na nevjerovatan način. Odigrali su katastrofalno posljednjih deset minuta što je domaći tim maksimalno iskoristio da dođe do pobjede.

Estudiantes je dobro ušao u meč. Nakon deset minuta igre imali su pet poena prednosti (16:11), ali je Barcelona dodala gas u drugoj dionici i preokrenula je rezultat u svoju korist na poluvremenu, 36:45.

Imali su Katalonci prednost i tokom treće dionice. Uspijevao je domaći tim da zaprijeti, dva puta su dolazili do poravnanja, ali se u posljednjih deset minuta ušlo vodstvom Barce od šest razlike, 55:61.

Vodila je Barca sve do sredine igre u posljednjoj četvrtini, a zatim je krenuo potpuni pad. Domaći su pogađali sve, Barcelona nije mogla ništa, pa je Estudiantes ovaj dio igre dobio rezultatom 25:9, što im je na kraju bilo dovoljno za pobjedu od 80:70.

Sylven Landesberg je predvodio domaći tim sa 27 poena u ovom meču, dok je kod Barcelone Thomas Huertel ubacio 17 koševa.

U još jednom jako zanimljivom meču Baskonia je poenima Beauboisa na sekundu prije kraja pobijedila Gipuzkoa Basket 88:86.

Shengelia je predvodio domaće sa 23 poena u ovom meču, Beaubois je dodao 19, dok je kod gostiju Henk Norel Ubacio 21, a Jordan Swing 20 poena.

ACB liga, 5. kolo:

Baskonia - Gipuzkoa 88:86

Estudiantes - Barcelona 80:70

Real Betis - Fuenlabrada 70:73

Zaragoza - Andorra 95:78

Gran Canaria - Joventut 94:69

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi