Nestvaran kraj meča u Beogradu: Ni Partizan ne zna kako je pobijedio Mornara!
Nevjerovatan meč u Beogradu i na kraju pobjeda Partizana protiv Mornara iz Bara

Renfroe sjajan

Nestvaran kraj meča u Beogradu: Ni Partizan ne zna kako je pobijedio Mornara!

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu Mornar iz Bara u 14. kolu ABA lige rezultatom 75:73.

Partizan je većim dijelom meča imao prednost, ali su se na kraju dobro pomučili za pobjedu do koje su došli u posljednjoj sekundi.

Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Partizanu. Kontrolisali su rezultat i na odmor su otišli sa devet poena prednosti, 38:29.

Međutim, u nastavku su odigrali katastrofalno. Doduše do samog kraja trećeg perioda su imali prednost, ali je Mornar vidio svoju šansu i u posljednjih 10 minuta se ušlo sa dva poena prednosti u korist domaćih, 55:53.

Četiri i po minute igre je tokom posljednjeg perioda domaći košarkaši ne postižu koš. Koristi to tim iz Bara koji serijom od 9:0 odlazi na sedam poena prednosti, 59:66.

Ipak, Mornar kao da se prepao. Na krilima Alexa Renfroea prave seriju od 7:0 i na nešto više od minut i po do kraja rezultat je neriješem, 66:66.

Nakon što su gosti sa linije slobodnih bacanja prekinuli seriju Partizana, na drugoj strani Renfore pogađa novu trojku i ponovo dovodi crno-bijele u vodstvo 69:68.

Do kraja meča velika uzbuđenja. Waller na jednoj i Paige na drugoj strani pogađaju i Partizan je na 15 sekundi imao prednost 72:71.

Waller zatim promašuje napad, ali lopta se odbila od jednog igrača Partizana, pa je Mornar imao šut za pobjedu na četiri sekunde do kraja.

Waller je zatim pogodio za 72:73 i donosi gostima prednost na sekundu prije kraja. Sudije sviraju prekršaj Drenovca nad Renfroeom. Ovaj pogađa jedno bacanje, drugo promašuje, ali Jock Landale iz odbojke pogađa za 75:73 i trijumf Partizana.

Alex Renfro je predvodio Partizan sa 18 poena, imao je sedam skokova i pet asistencija, dok je junak Jock Landale ubacio 12. Kod gostiju Antabia Waller je bio nezaustavljiv sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti