Krka se uplašila pobjede u Baru
Odlična košarka viđena je u Baru,a domaći na kraju dolaze do važne pobjede za nastavak sezone (Foto: ABA)

ABA liga

Krka se uplašila pobjede u Baru

M. Šljivak

Mornar je u 13. kolu ABA lige na svom terenu savladao Krku iz Novog Mesta rezultatom 86:77.

Odigrao je slovenački tim veoma dobar meč. Bili su na korak od iznenađenja, ali su sve upropastili u finišu meča kada su jednostavno stali.

Imala je Krka na šest minuta do kraja 10 poena prednosti (63:73), ali su u ostatku meča ubacili još samo četiri poena, što je crnogorski prvak naravno i iskoristio.

Mornar je usspio okrenuti meč u svoju korist i doći do pobjede, mučne, ali na kraju ipak zaslužene jer su napravili sjajan posao u samom finišu meča.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće je do trijumfa vodio fantastični Nemanja Vranješ sa 23 poena i devet skokova uz čak 61.5% šuta iz igre. Nikola Rebić je dodao 19, a Waller 15 koševa.

Kod gostiju iz Slovenije Jure Balažić je ubacio 15 poena, Đapa je ubacio 12, a Bratož i Lapornik po 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi