Nestvarna četvrtina Warriorsa

Ubacili čak 50 poena

Nestvarna četvrtina Warriorsa

Golden State Warriorsi su na domaćem parketu savladali LA Clipperse rezultatom 123:113.

Aktuelni vicešampion do pobjede je došao zahvaljujući fantastičnoj igri u trećoj četvrtini. U ovom periodu igre Warriorsi su ubacili čak 50 poena (50:26), a trebalo bi napomenuti da su u prvom poluvremenu postigli poen manje!

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Stephen Curry, koji je zabilježio 35 poena (6 trojki), dok su Jamal Crawford i Austin Rivers za goste ubacili po 19 koševa.

Golden State je po četvrti put u istoriji franšize ubacio 50 poena u jednoj četvrtini. Posljednji put to su učinili 1989. godine.

Takođe, Warriorsi su 17. put u sezoni postigli najmanje 40 poena u jednoj četvrtini i po tom parametru predvode NBA ligu.

Izabranici Stevea Kerra sinoć su došli i do rekorda franšize ubacivši devet trojki u trećoj dionici susreta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi