Nestvarna statistika Russella Westbrooka

Djeluje nezaustavljivo

Nestvarna statistika Russella Westbrooka

Iz utakmice u utakmicu Russell Westbrook iznenađuje košarkašku javnost.

Triple-double mašina ne prestaje da izluđuje rivale, a tako je bilo i u noći sa petka na subotu kada je Bostonu ubacio 45 poena i sve to začinio sa 11 skokova i isto toliko asistencija.

Njegova Oklahoma ostvarila je sedmu gostujuću, a ukupno 18. pobjedu ove sezone.

Gotovo nevjerovatno zvuči da je već došao do cifre od 14 triple-double učinaka i da je trenutno na prosjeku od 31.8 poena (prvi u ligi), 10.8 asistencija i 10.5 skokova!

Najbolji igrač Oklahome na pravom je putu da sruši lični rekord po broju triple-doubleova u jednoj sezoni (18), koliko i ima legendarni Magic Johnson, ali i da se po prvi u put u karijeri okiti MVP nagradom.

Iako djeluje gotovo nezaustavljivo ove sezone, Westbrook je i dalje daleko od poduhvata Oscara Robertsona i Wilta Chamberlaina.

Robertson je u sezoni 1961/1962 zabilježio čak 41 triple-double učinak, dok je Wilt Chamberlain u sezoni 1967/1968 31 put imao dvocifren učinak u tri kolone.

Bek Oklahome već je ušao u odabrano društvo, a da li će uspjeti da dođe do još jednog rekorda, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti