Nestvarna trojka Lillarda za prolaz Portlanda
(Foto: EPA)

NBA doigravanje

Nestvarna trojka Lillarda za prolaz Portlanda

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su sinoć na svom parketu Oklahoma City Thunder rezultatom 118:115 i na taj način su prošli u polufinale Zapadne konferencije sa ukupnih 4-1 u seriji.

U petu utakmicu Trail Blazersi su ušli sa šansom da lakše od očekivanog dođu do plasmana u naredni krug doigravanja. Tu šansu su iskoristili i to na kakav način.

Oklahoma je imala pobjedu u rukama. Na osam minuta prije kraja meča imali su gosti 15 poena prednosti (90:105), ali potom na scenu stupaju Harless, Lillard i McCollum.

Pogodili su domaći košarkaši gotovo sve do kraja, a junak je bio Damian Lillard. Prva zvijezda Trail Blazersa prvo je na 33 sekunde do kraja izjednačio rezultat na 115:115, da bi zatim uslijedio pravi šou.

Russell Westbrook je promašio za Oklahomu, ostalo je 17 sekundi za napad Portlanda, a Lillard je čekao posljednju sekundi. Ispalio je trojku sa 10 metara i pogodio je za veliku pobjedu Portlanda 118:115 i plasman u polufinale Zapadne konferencije.

Lillard je u ovom meču ubacio 50 poena, dok je na drugoj strani Paul George ubacio 36.

Tamo ih čeka pobjednik duela Denver - San Antonio, a sinoćnjom pobjedom od 108:90 vodstvo u seriju imaju Nuggetsi pred šestu utakmicu.

Prolaz dalje bez većih problema ostvarili su Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi u Istočnoj konferenciji.

Raptorsi su sinoć sa 115:96 dobili Orlando Magic i slavili su sa 4-1 u seriji. Kawhi Leonard ih je predvodio do pobjede sa 27 poena, Siakam je dodao 24, a Raptorse u polufinalu čekaju Philadelphia 76ersi

Ovaj tim je sinoć na svom parketu dobio Brooklyn Netse 122:100 i također je prošao dalje sa ukupnih 4-1 uz odličnu partiju Joela Embiida koji je imao 23 koša i 13 skokova.

Džanan Musa je kod Brooklyna igrao nešto više od četiri minute, ali su on i Netsi ovim porazom završili sezonu. Musa je isključen sa ovog meča zbog naguravanja.

NBA liga

Toronto - Orlando 115:96 (4-1)
Philadelphia - Brooklyn 122:100 (4-1)
Denver - San Antonio 108:90 (3-2)
Portland - Oklahoma 118:15 (4-1)

Top Komentari

Haroni
Valjda jutros.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi