Netsi bolji od Sunsa, Džanan Musa se vratio u tim

Brooklyn upisao pobjedu

Netsi bolji od Sunsa, Džanan Musa se vratio u tim

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su na svom parketu pobijedili Phoenix Sunse sa 119:97. 

Netsi su odigrali još jedan veoma dobar meč koji su riješili sjajnom igrom u trećoj dionici. Domaći su nakon prve četvrtine vodili sa 35:31, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 55:52 za Netse.

I onda su u trećoj dionici Netsi prelomili utakmicu. Domaći su napravili sjajnu seriju i otišli na dvocifrenu prednost koju Sunsi nisu uspjeli nadoknaditi do kraja meča.

Netsi su nastavili sa dobrom igrom do kraja, te su održavali prednost i na kraju slavili sa 119:97. Za Netse je ovo bila 22. pobjeda u sezoni (22-27), dok Sunsi imaju 20 pobjeda i 30 poraza.

Domaći tim do pobjede vodio je Caris LaVert koji je ubacio 29 poena, te je dodao sedam asistencija i tri skoka. Istakao se i Joe Harris sa 16 poena.

Treba dodati da se nakon sjajnog nastupa u Razvojnoj ligi u tim vratio i Džanan Musa koji je odigrao nešto više od tri minute. Musa je uspio ubaciti dva poena i dodati jedan skok.

Što se tiče Sunsa sinoć je najefikasniji bio Deandre Ayton sa 25 poena i 17 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi