Netsi poraženi od prvaka, Teletoviću samo minuta

Ključna je bila treća četvrtina koju je Miami dobio, 32:19

Netsi poraženi od prvaka, Teletoviću samo minuta

Večeras je Miami na Floridi dočekao Brooklyn Netse, našeg Mirze Teletovića. Do pobjede je stigao aktuelni prvak, rezultatom 102:89.

Susret su mnogo bolje otvorili Netsi i na polovini igre u prvoj četvrtini došli do osam poena prednosti. Brooklyn je do kraja ovog perioda, zahvaljujući prije svega odličnoj igri u odbrani zadržao prednost i u drugih 12 minuta ušao sa vodstvom, 24:16. Sjajan je bio D-Will sa pet poena i pet asistencija u prvoj četvrtini. Nastavili su Netsi sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a izabranici Averyja Johnsona na odmor su otišli sa vodstvom, 59:50.

 

U drugom poluvremenu je uslijedio preokret domaćina na krilima Wadea, treću četvrtinu dobili su 32:19, da bi do kraja samo povećavali  prednost i na kraju slavili 102:89. 

 

Najefikasniji u redovima Heata bio je Dwyane Wade sa 34 postignuta poena, dok je James dodao 21. Kod Netsa 20 poena postigao je Blatche. Naš Mirza Teletović, odigrao je posljednju minutu susreta, ali nije se upisao u strijelce. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.