Netsi za 4,2 miliona dolara mogu zadržati Teletovića?

Na ljeto postaje "free agent"

Netsi za 4,2 miliona dolara mogu zadržati Teletovića?

Nakon što se uspješno oporavio od embolije pluća najbolji bh. košarkaš i kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović se tokom play-offa vratio u sastav Brooklyn Netsa.

Sjajno krilo ovoga ljeta postaje "slobodan agent", a prema izvještajima koji stižu iz Sjedinjenih Američkih Država njegovi Netsi imaju vremena do 30. juna da mu ponude novi ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 4,2 milliona dolara, piše New York Daily News. 

Iako je Mirza već rekao kako ima želju ostati u redovima svog sadašnjeg tima, Billy King, generalni meander Mrežica, je kazao kako će sve zavisiti od situacije na tržištu ovoga ljeta. Tako da garancija da će Teletović naredne sezone igrati u Netsima još uvijek ne postoji. 

S 29 godine naredni ugovor bi prema NBA stručnjacima mogao biti posljednji veliki za najboljeg bh. košarkaša, a mnogi smatraju da bi još uvijek aktuelni šampioni NBA lige, San Antonio Spursi, mogli biti tim koji će Mirzi ponuditi ugovor. I pored već izražene želje da ostane u "velikoj jabuci", Teletović je rekao kako će odluku o svemu prepustiti svom agentu, Jeffu Schwartzu.

Cijela situacija oko svih detalja vezanih za nastavak karijere kapitena košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine mogla bi biti poznatija sutra kada će Teletović održati press konferenciju u hotelu Hercegovina na Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.