Neven Nikolić: Bilo bi lijepo na pauzu otići neporažen
Košarkaši Zrinjskog igraju preporođeno pod palicom novog trenera, te daće sve od sebe da i u ovom susretu iznenade favorizovanog gosta

Mostarc optimistični pred duel sa Sparsima

Neven Nikolić: Bilo bi lijepo na pauzu otići neporažen

U prostorijama HKK Zrinjski danas se održala press konferencija uoči sutrašnjeg susreta 18. kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine u kojoj će Plemići dočekati sarajevski OKK Spars Realway koji kao i Zrinjski u posljednje vrijeme igra odličnu košarku. 

Na pressici su novinarima na raspolaganju bili trener Neven Nikolić, te košarkaši Stefan Glogovac i Aleksandar Danilović a uvodne riječi u najavi sutrašnjeg meča izrekao je trener Nikolić:

"Da, izuzetno teška i važna utakmica sa Sparsima je ispred nas", otpočeo je Nikolić i nastavio: "Doveli smo sami sebe u situaciju da nam sutrašnja utakmica odlučuje čak i o plasmanu u Ligu 6. Mi se spremamo, igramo protiv odličnog tima koji je u zadnje vrijeme podigao svoju razinu igre, posebno u ABA 2 ligi. Pokazuju ambiciju da i slijedeće godine igraju to natjecanje. Neće nam biti nimalo lako, oni u svojim nogama imaju 19 ABA ligaških utakmica u ovoj sezoni, a to je ono što mi nemamo i tu su u prednosti. Ekipa su koja igra s puno kontakta i ima skakačku dominaciju ne samo u našem prvenstvu. Morat ćemo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti da ih dobijemo", zaključio je Nikolić.

Stefan Glogovac dodao je sljedeće:

"Kao što je trener rekao, jako bitna utakmica, međutim oni nam dolaze u trenutku kad iza sebe imaju dva poraza u nizu u bh. prvenstvu i sigurno će to htjeti ispraviti. Nadam se da znamo kako odigrati ovaj susret, dobro smo trenirali cijeli tjedan i spremali se za njih. Vjerujem da ćemo pružiti maksimum i doći do izuzetno važnih bodova".

Aleksandar Danilović se na sve nadovezao slijedećim riječima:

"Igramo sa jednom stvarno dobrom ekipom, jako čvrstom, fizički bih rekao dominantnom. U prvom dijelu smo protiv njih u Sarajevu odigrali odličnu utakmicu, međutim, nakon 35 minuta smo pali, nismo više mogli izdržati ritam. Sad smo puno spremnija ekipa nego što smo bili onda i spremni smo se boriti svih 40 minuta, pa neka pobijedi bolji".

Trener Nikolić upitan je još, jesu li partije Plemića u zadnje vrijeme maksimum ove momčadi, tj. je li ovo gornji limit rostera koji ima na raspolaganju.

"Ni u kom slučaju ovo nije maksimum. Ovo je izuzetno mlad tim koji ima još dosta prostora za napredovanje. Prosjek godina nam je 23 i napredak postoji i kod ovih najmlađih kao i kod nositelja koji nisu puno stariji od njih. Mi smo, po mom sudu, na nekih 60, 70% od našeg maksimuma. Malo su nas poremetile viroze i ozljede, ali ako ostanemo zdravi i izliječimo se na pauzi, mislim da u drugom dijelu možemo biti dosta bolji. Volio bih da navijači prepoznaju važnost ove utakmice i da se sutra napuni dvorana na Bijelom brijegu. Ovi momci su to zaslužili. Igramo dobro, u dobrom smo nizu i bilo bi dobro da na pauzu odemo neporaženi a poslije će sve biti moguće", kazao je trener mostarskog tima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se sutra u 20:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi