Nevjerovatan duel nekadašnjih velikana pripao Ciboni

Poraz Olimpije u Zagrebu

Nevjerovatan duel nekadašnjih velikana pripao Ciboni

Midhat Šljivak

Nevjerovatnu utakmicu punu preokreta u 15. kolu ABA lige odigrali su u Draženovom domu Cibona i Olimpija, a zagrebački tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 83:71.

Cibona je jako dobro otvorila meč. Nakon prvih 10 minuta igre imali su osam poena prednosti 21:13, ali su potom u potpunosti pali. Olimpija je u drugoj četvrtini rešerala koš Cibone iz svih pozicija, te su okrenuli rezultat u svoju korist.

Ovaj dio igre Olimpija je dobila rezultarom 33:10, te je tim iz Ljubljane na odmor otišao sa 15 poena prednosti 46:31.

Ipak, u nastavku Cibona dolazi do preokreta. Raspucali su se u trećoj dionici, koju su dobili 31:10, te su u posljednjih 10 minuta ušli sa šest poena prednosti 62:56. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Posljednja četvrtina ponovo donosi bolju igru Cibone. Uspjeli su da slome otpor Olimpije, te su na kraju bez većih problema upisali pobjedu u ovom suretu.

Blassingame je s 26 poena i devet asistencija predvodio Cibonu, Šarić je dodao 22, a Rozić 21 poen. Kod Olimpije Joksimović je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.