Nevjerovatna partija Kikanovića, ali niko osim njega nije igrao

Ubacio 25 koševa u porazu Monaca

Nevjerovatna partija Kikanovića, ali niko osim njega nije igrao

M. Šljivak

Košarkaši Monaca poraženi su u 1. kolu francuskog prvenstva na svom parketu od Asvela rezultatom 63:66.

Neizvjestan meč viđen je tokom svih 40 minuta, a gosti su do trijumfa došli u posljednjoj sekundi trojkom AJ-ja Sluaghtera.

Fantastičnu partiju je u ovom duelu odigrao centar reprezentacije BiH Elmedin Kikanović koji je za 30 minuta na parketu ubacio 25 poena (11 od 16) i imao je četiri skoka.

Kikanović je održavao Monaco u životu tokom kompletnog meča. Bio je jednostavno nezaustavljiv po igrače Asvela, ali nije imao previše pomoći saigrača, pa je tako dvocifren još bio samo Needham sa 11 koševa.

Tako je Monaco u novu sezonu ušao porazom, a goste je do trijumfa vodio Miro Bilan sa 15 poena, dok je junak Slaughter ubacio 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi