Nevjerovatni Dončić radi ono što je samo mogao veliki Melo prije 15 godina

Slovenac čini čuda u NBA ligi

Nevjerovatni Dončić radi ono što je samo mogao veliki Melo prije 15 godina

Slovenski košarkaš Luka Dončić nastavio je da briljira u NBA ligi.

Njegovi Dallas Mavericksi su sinoć dočekali San Antonio Spurse te su izgubili 105:101, a Dončić je bio uvjerljivo najbolji pojedinac na susretu.

Slovenac je ubacio 25 poena uz osam skokova i osam asistecncija čime je još jednom potvrdio nevjerovatnu formu u rookie sezoni.

Uvijek treba podsjećati na to da je Luka još uvijek tinejdžer i da ima samo 19 godina, a ono što njemu polazi za rukom ovih dana polazilo je prije 15 godina još samo Carmelu Anthonyju.

Luka je naime na pet vezanih mečeva postigao barem 25 poena, a to je kao tinejdžer uspio još popularni Melo i to u sezoni 2003/04.

Ako se po jutru dan poznaje, Dončić bi vjerovatno trebao biti jedan od najboljih košarkaša NBA lige kroz koju sezonu ako to već i nije.

Top Komentari

Kiss
ma nema šta momak je košarkaš i po a porediti ga sa Musom je smiješno,znam iz pouzdanih izvora da Musa ne voli čuti njegovo ime jer konta da je bolji od njega,l.p
5 0
adis_D11
I kad se samo sjetim da su musu priredili s njim,ccc!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti