Nevjerovatni Lillard ubacio 51 poen, novi triple-double LeBron Jamesa

NBA liga

Nevjerovatni Lillard ubacio 51 poen, novi triple-double LeBron Jamesa

E. Oštraković
Teme:

Sinoć su odigrane utakmice NBA lige, a osim nekoliko zanimljivih rezultata, nekoliko košarkaša imalo je sjajnu noć.

New York Knicksi ostvarili su tijesnu pobjedu na gostovanju kod Indiana Pacersa. Nakon prvog poluvremena gosti su imali vodstvo od 50:41.

Očekivalo se da Indiana zaigra bolje u drugom dijelu, ali to nije bio slučaj, te su na kraju poraženi sa 92:85.

Miami je slavio na gotovanju kod Orlanda. Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, ali se na odmor otišlo sa vodstvom Miamija od 57:49.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Izjednačena igra, ali gosti malo bolji, što je bilo dovoljno za pobjedu od 102:89.

Golden State Warriorsu upisali su pobjedu na gostovanju kod Clevelanda. Prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti da će Warriorsi upisati ovako veliku pobjedu.

Naime nakon prvog dijela bilo je 61:59. Ipak treća četvrtina koju su gosti dobili sa 44:19 je presudila, te su Warriorsi na kraju slavili sa 131:112.

Washington Wizardsi su na svom terenu sa 113:107, a na svom terenu pobjedu je upisala i ekipa Bostona protiv Philadelphije od 116:95.

Dallas je bez Dončića uspio ostvariti ubjedljivu pobjedu i to protiv Atlanta, a bilo je 123:100 za domaću ekipu.

Sjajnu noć imao je LeBron James u pobjedi Lakersa na gostovanju kod Sacramento Kingsa. Lakersi su slavili sa 129:113, a sjaji James ostvario je triple-double.

On je ubacio 15 poena, dodao je 11 asistencija, te je imao 10 skokova, što je bilo dovoljno za pobjedu njegove ekipe.

Portland je na svom terenu sa 124:107 slavio protiv Utah Jazza, a nevjerovatnu noć imao je Lillard. Naime, on je u pobjedi svoje ekipe ubacio čak 51 poen, što zvuči baš nevjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi