NBA liga uvela bizarnu zabranu za igrače

Kraj za popularne trake oko glave

NBA liga uvela bizarnu zabranu za igrače

S. Grebović
Teme:

Zbog niza zanimljivih tradeova pred nama je zasigurno jedna od najzanimljivijih sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Prošle godine Toronto Raptorsi su šokirali sve i stigli do svog prvog NBA prstena u historiji franšize jer su u finalnoj seriji bili bolji od favorizovanih Golden State Warrirosa sa 4-2 u seriji.

Nova sezona bi trebala biti još zanimljivija, zbog mnogih tradeova velikih zvijezda iz jednih timova u druge. Prije samog starta sezone, čelištvo lige odlučilo se za jedan potez, odnosnu uvođenje zabrane igračima da ne nose trake oko glave, koje su prošle godine među nekim igračima bile hit.

Brojni igrači poput Jimmyja Butlera, Jruea Holidaya, Montrezla Harrella i Karl-Anthonyja Townsa regularno su je regularno nosili tijekom prošle sezone, ali će se morati odvići od toga.

"Igrači su je počeli nositi tokom prošle sezone, a nismo ih htjeli zabraniti usred godine. Franšize su izrazile zabrinutost oko traka što se tiče sigurnosti, veličine i načina na koje ih igrači vežu. Sve to trebamo uzeti u obzir prije nego što se dopusti njihovo nošenje. Obavijestili smo klubove u 5. mjesecu da ih igrači od nove sezone više neće moći nositi", rekao je Mike Bass, glasnogovornik NBA lige za izjavi za ESPN.

Top Komentari

Kiss
I pretjeruju brate samo što nisu počeli šešire i sunčane naočale nositi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi