Nevjerovatni Rondo podijelio 25 asistencija u pobjedi Pelicansa, Oklahoma jača od Toronta

Minnesota poslije produžetka slomila otpor Denvera

Nevjerovatni Rondo podijelio 25 asistencija u pobjedi Pelicansa, Oklahoma jača od Toronta

E. Ganibegović

New Orleans Pelicansi su došli do uvjerljive pobjede protiv Brooklyn Netsa sa 128:113, dok Oklahoma City također nije imala većih problema sa Toronto Raptorsima, koje je savladala sa 124:107.

Pelicansi su od samog početka meča igrali sjajno, pa su tako poslije dvije odigrane dionice imali 22 poena prednosti. U drugom poluvremenu su odradili rutinski posao i stigli do zaslužene pobjede.

Cousins i Davis su opet bili sjajni, ali ne treba zaboraviti ni Ronda, koji je blistao sa asistencijama. Cousins je postigao 27 poena i 14 skokova, a Davis je brojao do 33, dok je tome dodao još 11 skokova. Playmaker Pelicansa Rajon Rondo nije postigao mnogo poena, tačnije dva, ali zato je podijelio čak 25 asistencija.  Rondo je tako postao prvi igrač poslije Jasona Kidda iz 1996. godine, koji je imao ovaj broj asistencija u jednoj utakmici.

U redovima Netsa najbolji su bili LeVert, koji je ubacio 22 poena, dok je Stauskas dodao 21.

Oklahoma je otpor Toronta slomila u drugom dijelu meča, kada su Westbrook i društvo igrali sjajno i došli do svoje nove pobjede.

Double-double učinak je upisao Westbrook sa 30 poena i 13 asistencija, međutim George nije bio ništa lošiji sa 33 postignuta poena.

DeRozan u redovima Toronta nije imao svoju noć, pa je brojao do 15. A, najefikansiji pojedinac je bio Miles, koji je ubacio 20 poena sa klupe.

Sjajnu utakmicu su nam također priredili košarkaši Minnesote i Denvera, koja je završena poslije produžetka. Do pobjede su stigli Vukovi rezultatom 128:123.

Jimmy Butler je za pobjedničku ekipu ubacio 39 poena, a za Denver je Will Barton brojao do 28, dok je Nikola Jokić opet blistao sa 22 poena i devet skokova.

Rezultati ostalih utakmica:

Atlanta Hawks - Washington Wizards 113:99

Chicago Bulls - New York Knicks 92:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi