Clippersi potopili Kingse, Nuggetsi sigurni protiv Jazza

Sjajna partija LA Clippersa

Clippersi potopili Kingse, Nuggetsi sigurni protiv Jazza

Košarkaši Los Angeles Clippersa pružili su večeras sjajnu partiju na domaćem parketu protiv Sacramento Kingsa i na kraju su slavili pobjedu sa 122:95. 

Prva četvrtina ovog susreta dala je naslutiti da ćemo vidjeti utakmicu sa velikim brojem poena, a nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 30:30. To je bilo sve kada je u pitanju neizvjesnost, jer su Clipersi već u drugoj dionici uspjeli da naprave veliku razliku koja je u jednom trenutku iznosila i čitavih 20 poena i već se tada dalo naslutiti da je meč odlučen u rezultatskom smislu.

Početkom drugg poluvremena domaći bez većih problema uspijevaju da održavaju prednost i treću dionicu okonačvaju sa plus 22 (95:73). U posljednjem periodu priliku su dobili igrači koji nemaju veću minutažu, a i u tim okolnostima se bolje snašla domaća ekipa koja je slavila sa 27:22 i dodatno povećala prednost.

Clipperse je do trijumfa vodio Montrezl Harrell sa 22 poena, dok je poen manje ubacio Lou Williams. S druge strane, kod poražene ekipe bolji od ostalih bio je Willie Cauley-Stein sa 17 poena i sedam skokova.

U utakmici koja je igrana od 3.00 sati Denver Nuggetsi su pobijedili na domaćem parketu Utah Jazz sa 107:83. Domaće je do pobjede vodio Murray sa 22 poena, dok je Lyles ubacio 16. Srbijanski košarkaš Nikola Jokić imao je učinak od 13 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Jazza Favors je imao 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi