Nevjerovatno: Genijalan transfer Barcelone

Za košarkaša dali nekoliko fudbalera

Nevjerovatno: Genijalan transfer Barcelone

E. Čaušević

Barcelona je lagano počela slagati tim za novu sezonu u košarkaškom prvenstvu Španije.

Zadnjih nekoliko sezona Barcelona ne može parirati Real Madridu, pa su se u katalonskom klubu odlučili za rekonstrukciju ekipe. Nakon što je Alex Abrines otišo u NBA, Barca je brzo našla zamjenu za ovog košarkaša.

U redove katalonske ekipe stigao je košarkaš Baskonije, Adam Hanga. Ipak, najinteresantniji dio ove priče je način na koji je ostvaren ovaj transfer. Naime, Hanga je stigao u Barcu, a u suprotnom pravcu otišlo je nekoliko igrača.

Međutim, ne košarkaša već fudbalera. Da, dobro ste pročitali Barcelona je poslala na posudbu nekoliko igrača u Alaves, a u suprotnom pravcu došao je košarkaš Hanga. Ovo je drugi slučaj u historiji da se ostvaruju transferi na ovaj način.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Prije pet godina Galatasaray je doveo Furkana Aldemira, a u suprotnom pravcu poslali su tri fudbalera u Karsiyaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi