New York Knicksi imenovali novog trenera

31. trener u historiji franšize

New York Knicksi imenovali novog trenera

A. Čaušević

Ono što se očekivalo je dobilo i zvaničnu potvrdu. New York Knickse će s klupe u novoj sezone predvoditi Tom Thibodeau.

Thibodeau je u prošlosti vodio Chicago Bullse i Minnesota Timberwolese, a postoa je 31. trener u historiji franšize iz New Yorka.

"Zahvalan sam na prilici da se vratim u slavnu franšizu i radim kao prvi trener. Znam kakav je NewYork kada Knicksi imaju rezultate i sa time ništa ne može da se uporedi. Jedva čekam da krenem u operaciju građenja", kazao je on nakon imenovanja.

Thibodeau je od 1996. do 2004. godine u Knicksima radio kao pomoćnik, a 2011. godine je dok je trenirao Bullse bio izabran za najboljeg trenera NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi