Nezadovoljni Nurkić napustio svlačionicu Portlanda

Razočaran odlukom trenera Stottsa

Nezadovoljni Nurkić napustio svlačionicu Portlanda

M. Šljivak

Jusuf Nurkić sinoć je odigrao fantastičnu partiju za Portland, ali njegov 21 poen nije bio dovoljan da se savladaju Brooklyn Netsi.

Tim iz Velike jabuke je na kraju iznenađujuće pobijedio Portland 101:97, a Jusuf Nurkić je u posljednjoj dionici igrao manje od minute, iako je bio najbolji igrač Trail Blazersa u ovom meču.

Trener Terry Stotts je odlučio da umjesto Nurkića u posljednjoj dionici više šanse za igru dobije Ed Davis, koji međutim nije dao nikakav doprinos i za 23 minuta na parketu nije se upisao u strijelce.

Ovu odluku je Stotts je opravdao riječima kako je presudio Davisov atleticizam, a takav potez trenera Portlanda je očigledno pogodio Nurkića.

Iako je u NBA ligi pravilo da igrači sačekaju novinare u svlačionicama, Nurkić to sinoć nije učinilo. Otišao je ranije iz svlačionice i nije želio sačekati ostatak ekipe kako bi se dale izjave.

Očigledno je da je bh. centar nezadovoljan odlukom Stottsa. Ovakav potez mu je teško pao, ali svakako da niko nije očekivao da će Nurkić napustiti dvoranu prije ostatka ekipe.

Bh. centar ove sezone igra najbolju košarku karijere i prosječno po meču bilježi 15,6 poena uz 7,3 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi