Nezaustavljivi Griffin, Hawksi slavili u MSG-u

Pobjede Clippersa, Hawksa i Grizzliesa

Nezaustavljivi Griffin, Hawksi slavili u MSG-u

M. Šljivak

Tri utakmice NBA lige odigrane su u noći sa četvrtka na petak, a pobjede su zabilježile ekipe Memphisa, Atlante i Los Angeles Clippersa.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 104:88 (Griffin 26p, 10sk / Jenkins 17p)

Clippersi su u Staples Centru lagano savladali Dallas Maverickse 104:88.

Vodio je domaći tim gotovo cijelim tijekom meča. Tim iz Texasa je uspijevao da zaprijeti u nekoliko navrata, ali su Clippersi na kraju ipak bili prejaki.

Na kraju su slavili sa 16 poena prednosti, te su stigli do druge pobjede u novoj sezoni.

Blake Griffin ponovo je bio fantastičan. Ubacio je 26 poena, te je imao i 10 skokova, dok je John Jenkins kod Mavericksa ubacio 17 poena.

New York Knicks - Atlanta Hawks 101:112 (Anthony 25p / Teague 23p)

Nakon što su prvog dana pregazili Milwaukee Buckse, New York Knicksi su u Madison Square Gardenu lagano poraženi od Atlanta Hawksa 112:101.

Posle izjednačenog uvoda, ostatak utakmice je pripao potpuno timu iz Georgije. Sjajno su šutirali iz igre, te su na kraju stigli do prve pobjede u sezoni.

Predvodili su ih Jeff Teague sa 23 poena i osam asistencija, dok je Al Horford imao 21 poen i devet skokova.

Carmelo Anthony je na drugoj strani ubacio 25 poena, a šutirao je 10 od 27 i bez pogođene trojke iz sedam pokušaja.

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 103:112 (Hill 20p / Gasol 20p)

Do prve pobjede u sezoni stigli su i košarkaši Memphis Grizzliesa. Oni su slavili na gostovanju u Indianapolisu kod Indiana Pacersa 112:103.

Susret je bio neizvjestan svojim većim dijelom. Ipak, posljednju dionicu tim  Memphisa je odigrao vrhunski. Ubacili su 39 poena, te su došli do pobjede.

Do nje ih je vodio Marc Gasol s 20 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio George Hill također sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.