Nurkić ponovo dobar: Odličan okršaj Portlanda i San Antonija

Domaći upisali pobjedu

Nurkić ponovo dobar: Odličan okršaj Portlanda i San Antonija

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su poraženi na gostovanju protiv San Antonio Spursa u sjajnoj utakmici csa 131:118, a ponovo je veoma dobru partiju odigrao bh. centar Jusuf Nurkić.

Portland je veoma dobro počeo utakmicu i ravnopravno se nosio sa Spursima, a nakon prve dionice gosti su vodili sa 33:32. Ipak, već u drugoj četvrtini Spursi su uspjeli da odu na sedam poena razlike, a na poluvremenu su imali vodstvo 62:55.

U nastavku meča gledali smo dosta izjednačenu igru s obje strane, no Portland nikako nije uspio da vrati prednost na svoju stranu. Utakmica se prelomila u posljednjoj dionici kada su domaći imali dvocifrenu prednost koju su uspjeli sačuvati do kraja, te slaviti sa 131:118.

Najefikasniji u domaćem timu bio je DeRozan sa sjajnih 36 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Aldridge dodao 29 poena. U Portlandu je odličnu noć imao Lillard sa čak 37 poena i deset skokova.

Još jednu dobru partiju odigrao je bh. centar Jusuf Nurkić koji igra odlično ove sezone. Nurkić je na parketu bio 31 minutu i upisao je 16 poena, osam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Top Komentari

stopkrkanima
Toliko odigranih minuta ucinak i nije neki...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi