Ni Teodosić nije bio dovoljan, Srbija poslije drame poražena u Estoniji
Teodosićevih 16 koševa i 10 asistencija nedovoljno za trijumf u Talinu.

Za plasman u Kinu Srbiji potrebna domaća pobjeda nad Izraelom

Ni Teodosić nije bio dovoljan, Srbija poslije drame poražena u Estoniji

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je u Tallinu poražena od reprezentacije Estonije rezultatom 71:70 i tako propustila prvu meč loptu da se plasira na SP u Kini ove godine.

Veliku dramu u Talinu režirali su srbijanski i domaći košarkaši u kojoj su na kraju veliku pobjedu izvojevali Estonci. Iako je Srbija vodila većim dijelom ove utakmice domaći su predvođeni Kulameom i nekadašnjim euroligaškim igračem Kristianom Kangurom slavili veliku pobjedu.

Nije Srbiji pomogao ni Miloš Teodosić, povratnik iz NBA lige koji je odigrao solidnu partiju obzirom da dugo vremena nije igrao ozbiljnu košarku. Njegovih 16 poena i 10 asistencija, kao i 19 poena Stevana Jelovca bilo je premalo za trijumf u Tallinu. Kulamae je s 18 poena predvodio Estonce dok je Kisting ubacio isti broj poena za ovu baltičku reprezentaciju.

Srbija u narednom kolu mora kod kuće pobijediti Izraelce da bi se plasirala na predstojeće SP u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi