Nick Nurse produžio ugovor s Raptorsima

Na obostrano zadovoljstvo

Nick Nurse produžio ugovor s Raptorsima

Toronto Raptorsi ispali su u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige, no u Kanadi zbog tog nije bilo nikakve panike. 

Kanadski klub objavio je kako su potpisali novi višegodišnji ugovor sa svojim trenerom Nickom Nurseom koji ih je u prošloj sezoni doveo do povijesne prve NBA titule.

U ovoj sezoni Nurse je tim doveo do scorea 53-19 i najboljeg procenta pobjeda u klupskoj povijesti od 73,6%, a peti put u nizu Raptorsi su dosegli konferencijsko polufinale. 

"Naše povjerenje u Nicka raste iz dana u dan, a dio toga proizilazi iz onoga što smo već zajedno prošli mnogo toga. Protekle sezone bile su kao nijedne druge u našoj povijesti. Nick je potvrdio da nas može trenirati na parketu i voditi u životu i iznimno se radujemo svemu onom što ćemo postići u budućnosti" - kazao je Masai Ujiri generalni manager Raptorsa. 

Nick Nurse proglašen je najboljim trenerom u ovoj sezoni u NBA ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti