Nigerijci ipak doputovali u Kinu
Nigerijci su ipak doputovali u Kinu

Nakon velikih problema s financijama

Nigerijci ipak doputovali u Kinu

Košarkaška reprezentacija Nigerije ipak je doputovala u Kinu i nastupat će na predstojećem Mundobasketu koji će se održati u toj zemlji.

Naime reprezentacije ove afričke zemlje upala je u velike financijske probleme, tačnije košarkaški savez koji nije uspio na vrijeme platiti ni hotel u kojem su Nigerijci odsjeli a značajno se kasnilo i s uplatom sredstava za put te logističke potrepštine za ovu selekciju. 

Ipak, situacija se u posljednji trenutak riješila pozitivno za košarkaše u oni su odletjeli u Kinu gdje će učestvovati na pripremnom turniru "Peak International Invitional Tournament". Tamo će Nigerijci odmjeriti snage s Poljskom, Crnom Gorom i Iranom.

Na SP Nigerijci su smješteni u grupu B s Rusijom, Argentinom i Južnom Korejom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi