Mundobasket: Učešće Nigerije na SP jako je upitno

Veliki financijski problemi potresaju košarkaški savez te zemlje

Mundobasket: Učešće Nigerije na SP jako je upitno

Nastup košarkaške reprezentacije Nigerije na predstojećem Mundobasketu u Kini je sada već jako upitno nakon što košarkaši ove zemlje danas nisu po planu otputovali u Kinu.

Veliki financijski problemi potresaju savez ove države a neki igrači medijima su rekli da od strane saveza na račun reprezentacije još nije uplaćen nikakav novac iz fonda namijenjenog za Svjetsko prvenstvo.

Sve dosadašnje troškove reprezentacije podnijeli su osobno predsjednik saveza, treneri i igrači. 

"Ne mogu vam reći ni kada ni hoće li reprezentativci odletjeti u Kinu" - rekao je direktor reprezentacije Musa Adamu. "Tim je zasada još uvijek u Nigeriji ali nema nikakvih raspoloživih sredstava za putovanje i boravak u Kini. Savez se obratio odgovornim ministarstvima s nadom da će novac napokon biti osiguran i da ćemo otputovati na Mundobasket" - kazao je Adamu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nigerijci su na SP u grupi B skupa s reprezentacijama Argentine, Rusije i Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi