Nihad Đedović povrijedio leđa, Bayern doživio prvi poraz u Bundesligi
Minhenski Bayern je konačno zaustavljen. Prekinut je veliki niz utakmica bez poraza i sve je večeras stalo u Oldenburgu

Bundesliga

Nihad Đedović povrijedio leđa, Bayern doživio prvi poraz u Bundesligi

M. Šljivak

Minhenski Bayern doživio je prvi poraz u Bundesligi ove sezone. Bavarci su nakon 19 uzastopnih pobjeda zaustavljeni na gostovanju u Oldenburgu, gdje je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 83:82.

Trener Bayerna Dejan Radonjić imao je velikih problema pred meč. Pored povrijeđenih Devina Bookera i Stefana Jovića, nastupiti nije mogao ni Nihad Đedović, koji je osjetio bol u leđima na zagrijavanju.

Probleme Bayerna Oldenburg je maksimalno iskoristio i postao je prvi tim koji je savladao Bayern u Bundesligi ove sezone.

Počeli su domaći odlično. Dominirali su tokom prve dionice, imali i plus 16, a nakon deset minuta igre bilo je 14 poena prednosti za Oldenburg, 27:13.

Većim dijelom druge dionice košarkaši Oldenburga su održavali dvocifrenu razliku. Bayern je u samom finišu uspio da dođe do minus šest, ali se na odmor ipak otišlo sa 10 razlike u korist domaćina, 50:40.

Pokušavao je njemački šampion da se vrati meč u nastavku. U pojedinim trenucima su bilii jako blizu potpunog povratka, ali nisu uspjeli da naprave seriju kojom bi preuzeli igru na svoju stranu.

Nakon 30 minuta Oldenburg je imao plus sedam (67:60), ali je Bayern uspio da dođe na minus jedan (71:70) početkom posljednje dionice.

Bayern na minut i po prije kraja poenima Derricka Williamsa dolaze do 79:80, da bi potom Rašid Mahalbašić pogodio jedno bacanja za izjednačenje rezultata 80:80 na 10 sekundi prije kraja.

Koponen potom pogađa oba bacanja za vodstvo Bayerna (80:82), ali zatim Bayern pravi faul na šutu za tri poena, a Paulding je sva tri bacanja pogodio za pobjedu Oldenburga.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Will Cummings sa 20 poena, dok je na drugoj strani Petteri Koponen ubacio 18, a Derrick Williams 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi