Kraj špekulacijama: Nihad Đedović potpisao!

Do 2025. godine

Kraj špekulacijama: Nihad Đedović potpisao!

H. Zilić

Bilo je dosta špekulacija o novom klubu Nihada Đedovića, ali to je sad zaavršeno. Đedović ostaje u Španiji. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je novi ugovor sa Unicajom iz Malage

Bilo je interesa od strane euroligaških klubova za Đedovića, javljali su se i neki klubovi iz Njemačke gdje je uspješno nastupao za Bayern, ali Đedović je donio odluku da ostane u Unicaji.

Po doalsku u tim iz Malage postao je ključan i vrlo značajan igrač u rotaciji tima.

Đedovićeva statistika je vrlo dobra ove sezone u oba takmičenja u kojim Unicaja nastupa.

Bilježi po 6.9 poena i 2.3 skoka u FIBA Ligi prvaka, odnosno 8.9 poena i 3 skoka u okviru ACB lige.

Proveo je deceniju u redovima Bayerna gdje je na neki način i postao ikona kluba, međutim prošlo ljeto se odlučio na novi iskorak u karijeri.

Oglasi

Preselio je u Malagu i čini se da nije pogriješio.

Po novom ugovoru Dedović i Malaga produžili su saradnju na još dvije godine, tačnije do 2025. godine.

Nihad Đedović je karijeru počeo u sarajevskoj Bosni, igrao je i za velikana Barcelonu, zatim Lottomaticu iz Rima, Galatasaray.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najveći trag je ipak ostavio u Njemačkoj gdje je pored pomeutog Bayerna nastupao još i za Albu iz Berlina.

Bio je član košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Eurobasketu 2013. godine gdje nas je koš razlika odvojila od drugog kruga i uz Mirzu Teletovića bio je lider te generacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi