"Nije bilo tako lako, ove momke sad treba posebno podržati"

Selektor U16 košarkaške reprezentacije za SportSport.ba

"Nije bilo tako lako, ove momke sad treba posebno podržati"

M. Šljivak

Uvjerljivo su naši kadeti izborili polufinale Evropskog prvenstva divizije B koje se održava u Sarajevu.

Prije tri godine Musa, Sikiraš i ostali pokorili su Evropu sada je na ovim momcima da se vrate među elitne reprezentacije.

"Rezultat ne govori da je bilo baš tako lako. Island je veoma nezgodna ekipa, znali smo kako će igrati i bilo je bitno da im se suprotstavimo na pravi način. Oni igraju atipičnu košarku i nama je jako pomoglo što su na početku promašili neke lagane šuteve. Zbog toga su psihološki pali, a nama je to dalo vjetar u leđa. Prvo poluvrijeme bilo je odlično igrali smo dobru odbranu i tada praktično riješili utakmicu. U drugom dijelu malo je došlo do pada ali smo znali privesti meč na pravi način", kazao je selektor Admir Prašović za SportSport.ba nakon utakmice i dodao:

"Mislim da ove momke treba više podržati. Bilo je sada više gledalaca ali u dvorani na Ilidži je znalo biti i po 1.500 ljudi. Ovi momci to zaslužuju jer su radili jako dobro, prvi put igraju, nisu nikad imali priliku igrati četvrtfinala i polufinala. Mi smo na korak do cilja i nadam se da ćemo uz pomoć publike uspjeti obezbijediti jedno od tri mjesta i ostvariti povratak u A diviziju."

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Brao momciiii
12 0
ibrahim51
Sretno momci do zeljenog cilja
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi