BiH demolirala Island i otišla u polufinale!

Nova pobjeda bh. kadeta

BiH demolirala Island i otišla u polufinale!

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B divizije. Naša selekcija je večeras u četvrtfinalnom duelu lagano savladala Island rezultatom 86:59.

Tim Admira Prašovića je odigrao još jedan jako dobar meč i protivnici ponovo nisu imali nikakve šanse za trijumf.

Bh. tim je dominirao u prvom poluvremenu. Iako je bio poprilično spor uvod u meč sa malim brojem poena, naša selekcija je bez većih problema dobila prvi period rezultatom 22:11.

Mali broj koševa viđen je i u drugoj dionici. Bh. selekcija je ponovo bila bolja i ovaj dio je riješila u svoju korist (16:7) i na odmor se otišlo sa plus 20 u korist naše selekcije, 38:18.

Treći period donosi za nijansu bolju igru Islanđana. Ipak, nisu mladi košarkaši BiH dopustili protivnicima da im ugroze prednost i u posljednju dionicu se ušlo sa 16 poena razlike, 56:40

Islaind nije uspio napraviti ništa ni u posljednjoj dionici.Lagano su košarkaši BiH priveli ovaj meč kraju i naš tim odlazi u polufinale gdje će imati šansu da osigura plasman u A diviziju.

Alem Huseinović je večeras bio najefikasniji u bh. timu sa 18 ubačenih poena, dok je na drugoj strani  Ludvikson ubacio 10.

EP B divizije, četvrtfinale:

BiH - Island 86:69 (22:11, 16:7, 18:22, 30:19)

BIH: Malešević 2, Huseinović 18, Špago 12, Dragojević, Pilav 2, Halilčević 5, Kusmuk 8, Vidović 9, Jovanović, Ćurović 13, Gatarić 15, Gobović 2.

Top Komentari

Kluivert
Svaka cast
17 1
Mesa.Sabanadzovic
Majstorski. Sad treba napunit dvoranu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi