Nije kao kada je došao u NBA ligu: Zion od danas zvanično ima novu visinu

Prvi pik drafta

Nije kao kada je došao u NBA ligu: Zion od danas zvanično ima novu visinu

M. Šljivak

Prvi pik drafta Zion Williamson dobio je zvanično novu visinu.

NBA liga je naredila svim timovima da im dostave zvaničnu visinu i datum rođena svih igrača, a New Orleans Pelicansi su odlučili da to učine odmah.

Zion Williamson, prvi pik drafta, od danas zvanično ima novu visinu, jer prethodna mjerena na univerzitetu Duke, te u trening kampu Pelicansa nisu bila tačna.

On je draftovan sa visinom od 201 centimetar, ali ispostavilo se kako je Zion ipak niži. Bez patika, njegova visina je sada zvanično 198 centimetara.

Williamson je postao velika zvijezda bez da je odigrao ijedan NBA meč. Već ima ogromne ugovore u rukama, a vidjet ćemo kako će se snaći u najjačoj ligi svijeta.

Interesantno je svakako da su Pelicansi zamislili da Ziona koriste kao small-ball centra. Njegove fizičke predispozicije mu to omogućavaju, jer je nevjerovatno skočan i dominantan.

Međutim, NBA liga je ipak nešto drugo u odnosu na koledž, pa o njegovim igrama treba suditi tek nakon nekoliko mjeseci.

Promo

Top Komentari

dinas
Sve oko decka je marketing,svaki njegov kos ce se reprizirati i od njega praviti vjestacka zvjezda a on mora da zna da ovdje nije vise najveci i najkrupniji i da nece tako lako davati 30 po utakmici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi