Nova NBA zvijer: Zion Williamson planira velike stvari u prvoj sezoni
(Foto: EPA)

Prvi pik zna šta želi

Nova NBA zvijer: Zion Williamson planira velike stvari u prvoj sezoni

M. Šljivak

Zion Williamson već je odavno velika košarkaška zvijezda iako još uvijek nije upisao nijedan nastup u najjačoj ligi svijeta (NBA).

Prvi pik NBA drafta ove godine nestrpljivo čeka svoj prvi nastup u dresu New Orleans Pelicansa, a njegovi ciljevi su već sada poprilično visoki.

Smatra Zion da će biti rookie godine i da će imati double-double učinke.

"Bit ću rookie jer sam pun samopuzdanja. Pokušat ću da u prvoj sezoni dođem do prosjeka od 20 poena, 10 skokova i tri asistencije po utakmici", istakao je Zion.

Williamson će prvi meč u predsezoni za Pelicanse odigrati 7. oktobra protiv Atlanta Hawksa, a zvanični debi u NBA ligi imat će 22. oktobra kod aktuelnih prvaka Toronto Raptorsa.

Top Komentari

Bazarich
Nadji ti sebi vise zenu debilu jedan dosadni Zamolio bih admina da ovo banuje Reklamira vam lik seks preko vase stranice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi