Nike otkazao sponzorski ugovor Kanteru

Nove nevolje za turskog centra

Nike otkazao sponzorski ugovor Kanteru

Turski košarkaš Enes Kanter je odigrao možda najbolju sezonu u životu u kojoj je bio jedna od svijetlih točaka sumorne sezone New York Knicksa. 

No, Enesov privatni život prepun je problema otkad se ovaj košarkaš javno stavio na stranu Fetullaha Gullena, velikog oponenta turskog predsjednika Erdogana.

Tijekom prošlog "offseasona" Kanter je zadržan u Rumunjskoj budući da je Turska otkazala njegovu putovnicu. Još prije Kanter je kritizirao turskog predsjednika.

Korpulentni centar je bio oslobođen i nakon povratka u Ameriku je izjavio da je planirao aplicirati za US državljanstvo. U međuvremenu Turska je izdala uhidbeni nalog s obrazloženjem da je sam Kanter član terorističke organizacije.

Da stvar bude gora ubrzo je Kanterov otac uhićen ali pušten na slobodu pod uvjetom da se cijela obitelj odrekne Enesa. Tako je Enes spriječen održavati ikakve kontakte s članovima obitelji kako ne bi ugrozio njihovu sigurnost.

Kanterovim problemima nije bilo kraja. Njegova brbljavost dovela je do propasti ugovora s Nikeom budući da ovaj gigant nije htio kompromitirati postojeći posao koji ima u Turskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi