Niko kao Nikola: Jokić poput Chamberlaina

Ruši sve barijere

Niko kao Nikola: Jokić poput Chamberlaina

Nikola Jokić nastavlja ispisivati stranice NBA historije. Srpski košarkaš blistao je u pobjedi Denvera 122:119 protiv San Antonija.

Jokić je bio najbolji igrač utakmice s 28 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Trećim triple-doubleom zaredom pridružio se legendarnom Wiltu Chamberlainu, jednom od najvećih u povijesti, kao jedini košarkaš viši od 208 centimetara koji je imao tri triple-doublea u nizu.

Chamberlain je u velikoj karijeri takav niz pravio čak šest puta, uključujući i niz od devet utakmica u sezoni 1967./68.

Jokića je nakon utakmice nahvalio i trener Michael Malone.

"On čak nije ni bio na All-Staru, nije ni u MVP priči, ali kad pogledate ostale igrače koji su bili tamo, i on je trebao biti. Kao što treba biti u konkurenciji za nagradu najkorisnijeg igrača lige."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi