Niko noseći masku ne privlači pozornost kao Harden, a sve naravno zbog njegove brade

Dobro se i snašao

Niko noseći masku ne privlači pozornost kao Harden, a sve naravno zbog njegove brade

E. Škorić

James Harden, košarkaš Houston Rocketsa kojeg mnogi znaju po gustoj i dugoj bradi, morao je nabaviti posebnu masku.

Harden nije imao izbora nego da nabavi ogromnu masku za zaštitu kako bi prekrio veliku bradu i zbog toga je postao pravi hit.

Inače, to što poštuje pravila i uvijek nosi masku svakako je nešto što treba da se pohvali, ali javnost u Sjedinjenim Državama je bila šokirana kada je prije desetak dana nosio masku na kojoj je pisalo "Blue Lives Matter".

Na taj je način promovisao pokret podrške policiji na američkom tlu nakon što su izazvali veliki haos. Konkretno, učinio je to jedan od policajaca koji je usmrtio Afroamerikanca i zbog toga je krenuo slogan "Black Lives Matter".

"Nisam želio da šaljem nikakvu poruku. Masku sam nosio jer sam želio da pokrijem lice i bradu. Mislio sam da je to cool", rekao je tada Harden.

Rocketsi u noći s petka na subotu igraju meč protiv Dallasa, a kvote možete pronaći OVDJE.

Promo

Top Komentari

nijepoznat
omg
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi