"Harden i Westbrook zaslužuju NBA prsten više nego bilo ko"
FOTO: EPA

Prema njegovim riječima

"Harden i Westbrook zaslužuju NBA prsten više nego bilo ko"

S. Grebović

Prvi čovjek Houstona, Tilman Fertitta, izjavio je da prve dvije zvijezde njegovog tima zaslužuju NBA prsten.

Porodica Fertitta jedna je od bogatijih u Sjedinjenim Američkim Državama budući da je Tilman vlasnik Rocketsa, a njegova braća Lorenzo i Frenk suvlasnici UFC–a.

Vlasnik franšize iz Texasa je bio gost jednog podcasta u kojem je iskoristio priliku da nahvali prve dvije zvijezde tima, Russella Westbrooka i Jamesa Hardena.

"Mislim da ne postoji tandem boljih igrača koji mogu tim da vode do titule kao što su to njih dvojica. Volio bih da osvoje titulu, jer se radi o dva vrhunska igrača, jednim od najboljih koji su ikada igrali košarku, sasvim sigurno. Westbrook i Harden zaslužuju NBA prsten više nego bilo ko, a tu su i momci poput PJ Tuckera, Erica Gordona, Oustina Riversa i Roberta Covingtona, koji zaslužuju isto. Uradiću sve što mogu samo da im tako nešto i omogućim", kaže Fertitta.

Bogatstvo se procjenjuje na oko 4,4 milijarde dolara i vlasnik je Rocketsa od septembra 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi