Nikola Jokić izabrao najbolju evropsku petorku u NBA karavanu i mnoge naljutio: A Jusuf Nurkić?
(AP Photo/Darron Cummings)

Zanimljiv izbor centra Denver Nuggetsa

Nikola Jokić izabrao najbolju evropsku petorku u NBA karavanu i mnoge naljutio: A Jusuf Nurkić?

H. Zilić

Reprezentatviac Srbije Nikola Jokić briljira u NBA ligi gdje je jedan od najboljih košarkaša, za mnoge i MVP i ovosezonskog karavana, a u pauzi zbog All Stara dao je zanimljiv izbor.

Naime, Jokić je birao najbolju evropsku NBA petorku u ovim trenucima, naravno uključujući i njega.

Interesantno u Jokićevoj petorci se nije našao Jusuf Nurkić, a imaju po jedan Slovenac, Hrvat, Crnogorac i Srbin. Jokićeva evropska petorka je dakle sastavljena od igrača sa prostora bivše Jugoslavije što će sigurno izazvati dosta reakcija.

Centar Denvera smatra da bni idealna petorka izgledala: Bogdan Bogdanović (Srbija), Luka Dončić (Slovenija), Dario Šarić (Hrvatska), Nikola Vučević (Crna Gora i naravno Nikola Jokić (Srbija).

Stigli su i prvi komentari jer Jokić nije uvrstio Giannisa, Schroedera, pa ni Finca Markkanena koji igra odlično.

Oglasi

All Star vikend ponudio spektakl

Pravi spektakl na NBA All Star meču u Indianapolisu vidjela je publika. Po prvi put u historiji jedan tim je uspio da postigne više od 200 poena.

Istok je na kraju slavio protiv Zapada 211:186, a svi prisutni su mogli da uživaju.

Nakon prvog dijela nije bilo osjetne razlike za neki tim, no već u nastavku Istok pravi veću prednost. Tako je u čevrtoj minuti druge četvrtine Istok vodio 71:50.

Taj dio pripao je Istoku 51:42, a onda se prednost povećavala. Na kraju je završilo 211:186.
Kod Istoka Lillard je postigao 39 poena, Brown je dodao 36, a Haliburton 21. U redovima Zapada Towns je završio sa čak 50 poena, a Alexander kod 31.

Nikola Jokić također je bio dio All Stara. Jokić je u poraženom timu upisao 13 poena, dodao četiri skoka i devet asistencija.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nurkic propo lae po babi po novnama
0 2
plemic
objektivno nurkić je drugi nivo svjetske košarke.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi