Nikola Jokić kao da namjerno radi ovakve stvari u NBA ligi
Košarkaš iz Srbije ruši sve rekorde, a protekle noći je došao do 82. triple-double učinka u karijeri

Novi triple-double, ali kakav

Nikola Jokić kao da namjerno radi ovakve stvari u NBA ligi

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić ostvario je novi triple-double i nevjerovatnom partijom odveo je Denver Nuggetse do pobjede nad Memphis Grizzliesima rezultatom 105:91.

Igra Nikole Jokića nešto je što NBA svijet nikada nije vidio. Centar iz Srbije i dvostruki MVP lige i ove sezone je čudesan i ruši rekord za rekordima.

Jednostavnost u igri diže apsolutno sve na noge. Tako je bilo i u duelu protiv Memphis Grizzliesa u kojem je Jokić došao do novog triple-double učinka, 82. u karijeri i to na kakav način.

Sve izgleda kao da se igra i da tačno on odlučuje kakav će učinak imati na određenim utakmicama. Tako je protiv Grizzliesa za 37 minuta na parketu imao učinak od 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

Ponovo je tu bilo zaista nestvarnih dodavanja koja su podigla publiku na noge, pa su Nuggetsi na kraju zasluženo došli do trijumfa. Uz Jokića istakao se i Aaron Gordon s 24 poena, te Brown sa 16 i Braun s 13 koševa.

S druge strane jedini koji se pojavio na utakmici je Ja Morant koji je imao učinak od 35 poena i 10 asistencija za za 38 minuta.

Oglasi

Pobjeda je ovo koja timu iz Colorada donosi izjednačenje na vrhu Zapadne konferencije s Memphisom i oba tima sada imaju učinak od 19 pobjeda i 11 poraza.

Aktuelni NBA prvaci Golden State Warriorsi doživjeli su težak poraz u Madison Square Gardenu od New York Knicksa. Bilo je 132:94.

Bez Stephena Curryja igra Warriorsa je potpuno drugačija, a protekle noći niko se nije izdvojio osim Jordana Poolea koji je meč završio s 26 poena.

Knickse su do pobjede vodili Immanuel Quickley s 22, te Jalen Brunson s 21 poenom, a treba istaći učinak Grimesa od 19 i Barretta od 18 poena.

Odličnu noć imao je i Nikola Vučević koji je Chicago Bullse s 29 poena i 12 skokova odveo do pobjede na gostovanju kod Miami Heata rezultatom 113:103.

NBA rezultati:

Detroit - Utah 111:126
Miami - Chicago 103:113
New York - Golden State 132:94
Phoenix - Washngton 110:113
Denver - Memphis 105:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi