Jokićevo najgore veče u karijeri

Je li Nurkić kriv za to?

Jokićevo najgore veče u karijeri

E. Škorić

Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić imao je užasno veče.

Jedan od glavnih kandidata za nagradu MVP sezone u potpunosti je podbacio, a zašto je to tako, vjerovatno je i sam rekao u izjavi nakon meča u kojem je njegov Denver deklasiran od Portlanda.

"Mora se odati priznanje Jusufu Nurkiću, odigrao je nevjerovatnu odbranu", kazao je Jokić.

Džoker je ubacio 16 poena uz devet skokova za 27 minuta. Možda ovako statistički gledano to nije toliko loše, bez obzira što je ispod Jokićevih standarada, ali indeks +/- koji je imao je najgori u njegovoj NBA karijeri.

Naime, izračunato je da je imao -32 indeks za vrijeme provedeno na parketu, što najbolje oslikava njegovu nemoć u duelu s Trail Blazersima, koje je u prethodna tri meča bukvalno unštavao sa preko 30 poena.

Denver i dalje očekuje da ide u polufinale konferencije, ali Portland izgleda kao rival protiv kojeg Nuggetsi, naročito bez povrijeđenog Murrayja, teško da mogu.

Peti meč u ovoj seriji odigrat će se u utorak u Denveru. Trenutno je rezultat 2:2.

Top Komentari

*p!p!t@*
Ugasio ga kao zadnju cigaretu...
8 0
Edin
Vidim opet masa glupih komentara, tu i tamo poneki komentar na mjestu. Gledo sam cijelu tekmu pa evo vam prof. komentar. Nurkic dobro zaustavio Jokica. Sto se tice Portlanda imaju tri fantasticna beka koji mogu puno da kreiraju, ali se igra svodi na vanjski sut. Kad sut ide dobro je, al kad stane... Da malo vise spustaju pod kos dolazili bi do vise lakih poena. Powel recimo prolazi svog igraca po "base line" i ide na zakucavanje preko Jokica koji je vec u zraku, umjesto da spusti Nurkicu za lake poene. Takodjer Lillard, svaki pick and roll sam zavrsava, Nurkic potpuno sam na ziceru. Da se ove lopte spustaju dosao bi i Nurkic lagano na 25+ koseva. Sutiranje Lillarda sa 9+ m je za mene proseravanje....to nema veze sa kosarkom. Sto se tice Denvera, Jokic je tu najbolji igrac i nije ni cudo sto uzima 20+ suteva po tekmi. Vecinu koseva zabije sa 2 ili tri metra od kosa. To radi pametno i jako dobro. Ali kad gledam na to vodjenje lopte Jokica, kreiranje situacije za sut, pick and roll, to je smijesno. Ni nasto nalik. Kad poredim tehniku suta Jokica i recimo Olajuwona ili Melona, smjesno je kako Jokic sutira. Ali jbg pogadja. Isto vazi i za Nurkica. Po nekim kosarkaskim tehnikama suta, polaganja, ledjnog igranja prema kosu, Davis je za njih izmislio kosarku.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi