Nikoli je najteže, gleda sa strane, a dres Srbije mogao bi prepustiti nekom drugom
Nikola Jović pod upitnikom za Olimpijske igre

Jović u problemu s povredom

Nikoli je najteže, gleda sa strane, a dres Srbije mogao bi prepustiti nekom drugom

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za Olimpijske igre u Parizu, a tamo selektor Svetislav Pešić vjerovatno neće moći računati na sjajnog košarkaša Miami Heata Nikolu Jovića.

Srbija je ovog ljeta imala namjeru s najjačim snagama napasti zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Svetislav Pešić okupio je tim kojeg predvodi najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić, no nažalost bez problema za Orlove ne može.

Nastup košarkaša Miami Heata Nikole Jovića na Olimpijskim igrama je pod velikim upitnikom. On je došao na okupljanje, ali sa zaštitnom čizmom na nozi i mjesec dana do početka takmičenja teško je vjerovati da će biti zdrav.

Uskoro će se obaviti dodatni pregledi na zglobu nakon čega će biti jasnije hoće li se na njega računati.

"Napreduje. Treba da se uradi kontrolni snimak, ali ne znam kada. Nadam se da ću stići na vrijeme, ako snimak pokaže da je nešto lošije, onda ništa od mene", rekao je Jović za Mondo.

Ističe da je svakako nastup na Olimpijskim igrama ugrožen.

Oglasi

"Mislim da je dijelom ugrožen. Ne znam kada ću moći krenuti s radom. Nadam se da ću uspjeti da se izliječim na vrijeme", saopštio je Jović.

208 centimetara visoki krilni košarkaš iza sebe ima jako dobru sezonu u Miami Heatu gdje je prosječno bilježio 7.7 poena i hvatao je nešto iznad dva skoka po meču.

21-godišnjaku je ovo bila druga NBA sezona, a ranije je nastupao za Megu.

Podsjetimo, selektor Srbije Svetislav Pešić je na okupljanje reprezentacije pozvao ove košarkaše.

Oglasi

Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Parizu zapala u veoma tešku grupu. Tu je prvi favorit selekcija Sjedinjenih Američkih Država, neugodni Južni Sudan, a treći rival će biti poznat nakon kvalifikacijskog turnira u Portoriku.

U grupi A kvalifikacionog turnira u ovoj zemlji igrat će Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija, a u grupi B su pored domaćina Portorika još Italija i Bahrein.

Dakle lako se može desiti da Srbima u grupu zapadnu Litvanija ili uvijek neugodna Italija i to bi definitivno bila apsolutno najjača grupa na turniru u Parizu.

Košarkaški program na Olimpijskim igrama počinje 27. jula i završava 11. augusta.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Cuj nazalost. Pa dabogda se bez nogu radjali. Pa mame im se nakaram zar ne vidite sta (opet/dalje) rade. Velika srbija je sad srpski neki svet. U njemackoj ili austriji pitas dijete od 6g odakle je, kaze da je iz r.sa bog te jadan. Pa ja sam za "mi ili oni". Neka svijet napravi zid oko nas i neka nas puste da se izrokamo do kraja. Pa ko ostane, neka nosi sve
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi