Nikola Kalinić i službeno član Valencie

Napustio Fenerbahce nakon 5 sezona

Nikola Kalinić i službeno član Valencie · Zvanično

Kako je jučer i bilo najavljeno, srpski košarkaš Nikola Kalinić potpisao je za Valenciu. 

Nakon odlaska Željka Obradovića iz Fenerbahcea bilo je jasno da Kalinić neće ostati u Istabulu gdje je boravio proteklih pet sezona. 

Sam košarkaš je najavio takvu mogućnost, a među brojnim ponudama izabrao je onu iz Valencie koja je i u prošloj sezoni Eurolige imala fantastičnih partija. Detalji ugovora nisu još uvijek poznati a Valencia je u ovom krilnom košarkašu dobila ogromno pojačanje. 

Kalinić je dugo bio član reprezentacije Srbije no neki kontroverzni stavovi, ponajviše politički, u posljednje vrijeme stajali su ga dresa nacionalnog tima i pitanje je hoće li se to promijeniti i dolaskom Igora Kokoškova na klupu 'Orlova'. 

Top Komentari

Realist
Valencia pravi odličnu ekipu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije