Nikola Mirotić od danas ima novi klub

Saga gotova

Nikola Mirotić od danas ima novi klub

E. Škorić

Najveća košarkaška saga ovog ljeta je završena, budući da je crnogorski košarkaš Nikola Mirotić danas saznao ime novog kluba.

Mirotić se ovog ljeta rastao sa Barcelonom, a onda je bio na pragu potpisa za Partizan. No, nekadašnji NBA košarkaš odbio je na kraju zbog prijetnji doći u Beograd, pa je nastavio potragu za euroligašem u kojem bi igrao u novoj sezoni.

Odluka je pala - Olimpia Milano proglasio je Mirotića svojim velikim pojačanjem.

On je dogovorio višegodišnju saradnju sa italijanskim velikanom. Prethodno je četiri godine igrao za Barcelonu, a bio ej i član Real Madrida, Palensije, Chicaga, New Orleansa i Milwaukeeja.

Osim Milana, tražili su ga i u Monacu, ali i grčki velikan Panathinaikos, koji je bio spreman da mu plati četiri miliona eura po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač Eurolige. On se iz nekog razloga odlučio za Milano.

A zbog čega je zapravo odbio Partizan?

"Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna prijetnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvijek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Takodje, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu.

Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi