Nikola Mirotić novi igrač Milwaukee Bucksa!
Nikola Mirotić u duelu protiv Jusufa Nurkića u jednom od obračuna između Pelicansa i Portland Trail Blazersa. Sada će igrati u ekipi koja je veliki favorit za plasman u veliko NBA finale (Foto: EPA)

Trejd Pelicansa i Bucksa

Nikola Mirotić novi igrač Milwaukee Bucksa!

M. Šljivak

Nikola Mirotić novi je igrač Milwaukee Bucksa.

Crnogorac sa španskim pasošem trejdovan je večeras u Buckse, a u dogovoru u kojem je učestvovao i Detroit, New Orleans Pelicansi će dobiti Jasona Smitha i Stanleyja Johnsona.

Također, Pelicansi će dobiti i nekoliko pikova druge runde NBA drafta, a svi detalji će biti poznati u narednim satima.

Mirotić je proteklih godinu dana proveo u Pelicansima, gdje je stigao trejdom iz Chicago Bullsa i ove sezone je igrao zaista dobro. Trenutno je na prosjeku od 16.7 poena i 8.3 skokova po utakmici.

Sigurno je da će 27-godišnji košarkaš biti itekako dobro pojačanje za fantastičnu ekipu Bucksa, koja je trenutno vodeći tim Istočne konferencije NBA lige.

Bucksi su trenutno na omjeru 40-13, a ovo je i najbolji omjer u kompletnoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti