Ništa od Jacksona: D'Antoni novi trener Lakersa

Navodno je sve već dogovoreno

Ništa od Jacksona: D'Antoni novi trener Lakersa

Edmir Škorić

Phil Jackson neće po treći put preuzeti Los Angeles Lakerse. Kako piše USA Today, novi trener Lakersa je Mike D'Antoni.

Navodno su "jezerčani" nakon nedjeljne utakmice protiv Sacramento Kinga donijeli odluku da odustaju od Phila Jacksona, te da će dalje sarađivati s bivšim trenerom Phoenix Sunsa i New York Knicksa, Mikeom D'Antonijem.

 

"D'Antoni je novi trener Lakersa. Potpisao je ugovor na četiri godine. Jackson je tražio previše novaca", riječi su izvora bliskog cijeloj situaciji, koji je želio da ostane anoniman.

 

D'Antoni neće moći odmah da krene s radom u novom kubu zbog nedavne operacije koljena, tako da će i daje Bernie Bickerstaff biti privremeni trener. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.