Ništa od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre?

FIBA lista odlučuje putnike

Ništa od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre?

M. Šljivak

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) održao je sastanak u Lozani i postoji velika mogućnost da se zbog pandemije koronavirusa neće igrati kvalifikacioni turniri u košarci.

FIBA nije razmatrala otkazivanje ili pomjeranje kvalifikacionih turnira, ali MOK je došao na ideju da se planirani turniri ne igraju i da plasman na Olimpijske igre u Tokiju osiguraju selekcije po plasmanu na FIBA rang-listi.

Za sada su na turniru učešće osigurali Japan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija i Australija, a ako se karte budu dijelile po plasmanu na FIBA listi svoje mjesto će još dobiti Srbija, Češka, Grčka i Litvanija.

Podsjetimo, kvalifikacioni turniri su se trebali igrati u junu i to u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi