Ništa od LeBronovog "poklona" za Anthonyja Davisa - barem do sljedeće godine

"Obrva" će nositi broj 3

Ništa od LeBronovog "poklona" za Anthonyja Davisa - barem do sljedeće godine

Los Angeles Lakersi su LeBronu Jamesu osigurali "All Star pomoć" u liku Anthonyja Davisa.

Nakon što su Lakersi zvanično potvrdili dolazak "Obrve" u Los Angeles, LeBron je na svom Instagram profilu objavio fotografiju prema kojoj se moglo naslutiti da će svom novom saigraču "pokloniti" broj 23.

I LeBron i Davis su do sada nosili broj 23 na dresu, a James je objavio fotografiju doskorašnjeg košarkaša Pelicansa na kojoj on drži dres Lakersa sa ovim brojem.

James je navodno želio uraditi sve što je u njegovoj mogućnosti da se Davis osjeća kao kod kuće, pa je tako bio spreman ustupiti mu i svoj broj.

LeBron bi se vratio na "šesticu" koju je nosio tokom svog boravka u Miami Heatu.

Međutim, od Jamesovog "poklona" za Davisa neće biti ništa. Barem ne sada.

Novinar Yahooo Sportska Chris Haynes saopštava da proizvođač dresova Nike nije odobrio promjenu Jamesovog broja zbog "problema u proizvodnji i potencijalno ogromnog finansijskog udarca" s obzirom na veliki broj već proizvedenih LeBronovih dresova sa brojem 23 na leđima.

Hayners podsjeća da u NBA ligi postoji rok za upite timova o promjeni brojeva igrača, te da je isti istekao 15. marta. Ipak, liga je bila spremna dozvoliti promjenu ukoliko bi Lakersi uspjeli istu dogovoriti sa Nike-om.

To se nije desilo, pa će Davis u svojoj prvoj sezoni sa Lakersima nositi broj 3, dok bi tek od sljedeće godine mogao "zadužiti" broj 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi