NLB liga mijenja ime

NLB liga mijenja ime

Regionalna košarkaška NLB liga će u sezoni 2011./12. promijeniti naziv.

Po okončanju ugovora s generalnim sponzorom takmičenje će promijeniti ime u ABA liga i dobiti novi logo.

Jadranska liga, koja je najveće regionalno košarkaško takmičenje koje uključuje 14 ekipa iz šest zemalja, po završetku desete sezone održavat će se pod nazivom ABA liga. Ugovor s generalnim sponzorom NLB istekao je ovog ljeta, a očekuju se dogovori s ovim partnerima.

"U deset godina postojanja liga je dobila međunarodni ugled. U 11. sezonu ući ćemo s drugim sponzorom. Naše takmičenje s finansijskog gledišta ostaje snažan projekt, kojem se ljetos pridružio euroligaš Maccabi", izjavio je generalni direktor lige ABA Roman Lisac, a prenosi STA.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.