Noah u Knicksima zaradio 1,36 miliona dolara po utakmici
Iskusni centar je imao dvije razočaravajuće sezone u Velikoj jabuci. Prošle sezone je nastupio samo u sedam utakmica i nakon sukoba sa trenerom i rukovodstvom tima, očekivano je došlo do raskida saradnje.

Potpuno ih je ogulio

Noah u Knicksima zaradio 1,36 miliona dolara po utakmici

M. Šljivak

Joakim Noah dobio je jučer otkaz u New York Knicksima.

Noah je imao dvije razočaravajuće sezone u dresu Knicksa. Odigrao ej svega 53 utakmice i postizao je nešto manje od pet poena po meču.

Rukovodstvo tima iz Velike jabuke ga više nije želio u timu. Kako ga nisu uspjeli trejdovati, odlučili su ga otpustiti, a on je ukupno u ove dvije godine sa otkazom zaradio 73,5 miliona dolara.

Čak 38 miliona dolara mu je isplaćeno za preostale dvije godine ugovora i Noah je otišao punih džepova iz kluba.

U 53 utakmice u dresu tima iz New Yorka Francuz je odigrao 1057 minuta, zaradio je 1,36 miliona po utakmici, 68.685 dolara po minuti i čak 295.082 dolara po postignutom poenu.

Ostaće Noah upamćen kao još jedan u nizu košarkaša koji su ogulili Knickse, a sada će morati da traži novi tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi