Noć centara, James si za rođendan poklonio pobjedu
Foto: ESPN

NBA liga

Noć centara, James si za rođendan poklonio pobjedu

Edmir Škorić

New York, Atlanta, Memphis, Oklahoma i Cleveland ostvarili su pobjede u sinoćnjim mečevima NBA lige.

New York Knicksi su pred svojim navijačima sa 108:96 savladali Detroit Pistonse, te su tako prekinuli negativnu seriju od četiri poraza u nizu.

Carmelo Anthony je s 24 poena i šest asistencija vodio Kncikse do trijumfa, dok je Iljasova na drugoj strani ubacio 19 poena.

Houston Rocketsi su imali 15 poena prednosti protiv Atlante Hawksa na poluvremenu (71:56), ali to im nije bilo dovoljno da ostvare novu pobjedu. Gosti su polako stizali zaostatak, da bi sredinom posljednje četvrtine prešli u vodstvo i na kraju slavili sa 121:115.

Centri su briljirali u ovom meču. Al Horford je za Hawkse ubacio 30 poena uz 14 skokova, na drugoj strani Howard također 30 poena uz 16 skokova. Kod Hawksa se istakao i Bazemore sa 26 poena, koliko je u sastavu Rocketsa ubacio Harden.

Memphis Grizzliesi su nakon produžetka slomili otpor Miami Heata. Meč je završen rezultatom 99:90. Marc Gasol je vodio domaće sa 23 poena i osam skokova, a u Heatu je Bosh ubacio 22, Wade 19 poena. 

Oklahoma je sa 131:123 u sjajnom meču pobijedila Milwaukee Buckse. Middleton s 36, te Antetokounmpo s 27 namučili su Oklahomu, u čijim redovima se opet istakao Westbrook sa 27 poena i 10 skokova. Durant je ubacio 26 uz osam asistencija. 

Cleveland Cavsi su u Denveru bili bolji od Nuggetsa bez Irvinga sa 93:87, a James je na 31. rođendan ubacio 34 poena. Na drugoj strani Barton je ubacio 29 poena. 

NBA liga, utorak:
New York Knicks  - Detroit Pistons 108:96
Houston Rockets - Atlanta Hawks 115:121
Memphis Grizzlies - Miami Heat 99:90
Oklahoma - Milwaukee Bucks 131:123
Denver Nuggetrs - Cleveland Cavaliers 87:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.